Magatartási szabályzat

A Magyarországi Web Konferencia minden látogatójától, előadójától, támogatójától és önkéntesétől elvárt az alábbi magatartási szabályok kötelező érvényű betartása. A szervezők az esemény teljes időtartama alatt minden tőlük telhetőt megtesznek ezen magatartási szabályok lehető legszigorúbb betartásáért. Minden látogatótól elvárt a teljeskörű együttműködés a szabályok betartása érdekében, így biztosítva a biztonságos, inkluzív környezetet minden résztvevő számára.

Segítségre van szükséged? Keresd Jánost vagy Istvánt

Pásztor János

Twitter: @janoszen

Email: janos kukac pasztor pont at

Telefon: +43 676 696 6276

Palócz István

Email: istvan kukac palocz pont hu

Telefon: +36 30 944 2806

A rövid változat

A Magyarországi Web Konferencia határozott célja, hogy zaklatásmentes konferenciaélményt biztosítson minden látogatónak, nemre, szexuális orientációra, fogyatékosságra, megjelenésre, testfelépítésre, rasszra, vallásra való tekintet nélkül egyaránt. A konferencia látogatóinak bárminemű zaklatása nem tolerált tevékenységnek minősül, ide sorolva a szexuális töltetű megjegyzéseket és megnyilvánulásokat is. Ezen megnyilvánulások semelyike sem helyénvaló vagy tolerált a konferencia keretei között, értve ezalatt a konferencia helyszínét, előadásait, workshopokat, záróeseményeket, Twittert és egyéb online felületeket. A szabályokat megszegő résztvevőket a szervezőknek (mindenféle ellentételezés nélkül) jogában áll kizárni a további részvételből és eltávolítani a helyszínről.

A valamivel hosszabb változat

A zaklatás alatt értendőek a nemre, szexuális beállítottságra, fogyatékosságra, megjelenésre, testfelépítésre, rasszra, vallásra tett bántó megjegyzések, a nyilvánosan megjelenített szexuális töltetű ábrázolások, a szándékos megfélemlítés, követés, kéretlen fotók és videófelvételek továbbítása, előadások és egyéb események folyamatos megzavarása, nem odaillő fizikai kontaktus és kéretlen szexuális közeledés.

A zaklató magatartást folytató résztvevőktől elvárt annak felszólítás utáni azonnali beszüntetése.

Az itt feltüntetett szabályok mindegyike a támogatókra egyaránt, kivétel nélkül vonatkozik. Kiemelten igaz ez szexuálizált tartalmú képek és egyéb anyagok megjelenítésére, valamint ilyen tevékenységek folytatására. A kiállítói standoknál dolgozók (ide sorolva az önkénteseket is) nem viselhetnek szexuális töltetű ruházatot, egyenruhát vagy jelmezt, sem pedig másegyéb módon nem hozhatnak létre szexualizált környezetet.

Amennyiben egy résztvevő a konferencia területén zaklató magatartást tanúsít, a szervezőknek jogában áll saját belátásuk szerint kezelni, ide sorolva egyebek közt a résztvevő szóbeli figyelmeztetését és a konferencia helyszínéről való azonnali, térítés nélküli kizárását és eltávolítását.

Amennyiben zaklatnak vagy más látogatókkal kapcsolatban zaklatásra leszel figyelmes, illetve bármely másegyéb problémával keresd bizalommal minél hamarabb a konferencia szervezőit. A szervezőket fehér, a konferencia logójával nyomott pólójukról ismered fel.

A konferencia szervezői örömmel segítenek felvenni a kapcsolatot a hotel/helyszín biztonsági szolgálatával és helyi rendfenntartó erőkkel, nyújtanak kíséretet és működnek közre bármely más módon a zaklatástól mentes konferenciaélmény biztosítása végett.

Minden résztvevőtől elvárjuk, hogy ezen szabályokat a konferencia területén, workshopokon, a konferenciához köthető egyéb szociális eseményeken és online felületeken egyaránt minden körülmények közt, maradéktalanul betartsa.

Amennyiben nem találsz szervezőt, Pásztor János vagy Palócz István készséggel áll rendelkezésedre bármikor!